Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Épületek

Kezdetben a nyersanyagokra koncentrálj. Kattints a "Határföldek" ikonra és válaszd ki a 18 nyersanyag-lelőhely valamelyikét (fa, agyag, vasérc, búza).

A játék későbbi szakaszaiban lehetőséged lesz fejlettebb épületek megépítésére is. A lehetséges épületek listáját úgy tudod megtekinteni, ha rákattintasz egy üres "Építési területre" a faludban.

Falu áttekintése

Egy falu alapja a nyersanyag, azaz fa, agyag, vasérc és búza, melyek gyakorlatilag mindenhez szükségesek.

A nyersanyagokat a "Határföldeken" található nyersanyag-lelőhelyek termelik, melyből minden falunak 18 darab van. Az elsőként alapított falu lelőhelyei rögzítve vanak, tehát mindig 4 favágó, 4 agyagbánya, 4 vasércbánya és 6 búzafarm lesz a kezdőfalu Határföldjein. Természetesen létezik más elosztás is, ám a kezdő falu esetében ez rögzítve van.

Kezdetben a nyersanyag-lelőhelyek nincsenek kiépítve, tehát 0. szintűek, ilyenkor mindössze kettő darabot termelnek óránként az adott nyersanyagból. Amint összegyűlt elegendő nyersanyag a raktárban, a lelőhelyeket ki lehet építeni a következő szintre. Csak rá kell kattintanod a fejleszteni kívánt lelőhelyre és az alábbiakat fogod látni.

Kiépítés ára a következő (1.) szintre:

Rögtön ezután találsz egy linket, mellyel ténylegesen is ki tudod adni a parancsot a lelőhely következő szintre történő kiépítésére.

Lehetőség van az építkezés leállítására is a vörös színű X (Cancel) jelre kattintással, ám ez nyersanyag veszteséggel jár!

Faluközpont

A Faluközpontban találod meg az "Építési területeket", melyek mindegyikére egy darab épületet lehet felépíteni. Kettő kivételével bármilyen épületet lehet építeni az üres építési területekre, ezek a kivételek pedig a Gyülekezőtér és a Városfal.

A Rejtekhely, a Raktár és a Magtár kivételével mindegyik épületből csak egyet lehet építeni falvanként. A fenti három épületből akkor lehet megkezdeni egy újabbnak az építését, ha már legalább egy teljesen ki lett építve.

Az épületeknek eltérő jellemzői vannak, melyek lehetnek politikai, gazdasági vagy katonai adottságok. Ahhoz, hogy egy adott épületet megépíthess, előfordulhat, hogy bizonyos előfeltételeket kell teljesítened. Ezeket az előfeltételeket mindig megtalálod az "Építés" oldalon, illetve az "Ismertető" épületeket részletező oldalain.

Óvatosan bánj a piros X jellel (Cancel), mert az építkezés visszavonásakor nem kapod vissza az összes nyersanyagot, amibe az építkezés elkezdése került!

Épületek részletezése

Itt található az épületek teljes leírása, valamint a felépítésüknek az előfeltételei. Kattints rá, ha meg szeretnéd tekinteni. Pl.: Ahhoz, hogy piacot lehessen építeni, szükség van egy 1. szintű raktárra, valamint egy 1. szintű Magtárra.

Buildingtree

 

Épület
  Épület     Épület     Épület
1 Favágó   15 Főépület   29 Nagy kaszárnya
2 Agyagbánya   16 Gyülekezőtér   30 Nagy istálló
3 Vasércbánya   17 Piac   31 Kőfal
4 Búzafarm   18 Követség   32 Földfal
5 Fafeldolgozó   19 Kaszárnya   33 Cölöpfal
6 Agyagégetö   20 Istálló   34 Kőfaragó
7 Vasöntöde   21 Műhely  
8 Malom   22 Akadémia   35 Csapdakészítő
9 Pékség   23 Rejtekhely   36 Hősök háza
10 Raktár   24 Tanácsháza   37 Nagy raktár
11 Magtár   25 Rezidencia   38 Nagy magtár
12 Fegyverkovács   26 Palota   39 Világcsoda
13 Páncélkovács   27 Kincseskamra  
14 Gyakorlótér   28 Kereskedelmi központ  
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csapda

(bence, 2009.06.24 14:47)

szia
ha minden igaz mosta 3.5-ben több csapdakészítő lehet és egy csapdakészítő 20-as szinten 400 csabdát enged készíteni.

hogy

(fesi, 2009.02.08 13:18)

nem lewhet falut áttni egyik helyről a msik ra??? ha álehet mond mmeg