Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oázisok
 

 

A játék kezdetekor, minden oázist vadállatok birtokolnak. Az oázisokat fosztogatni lehet. Elég nagy hadseregre van szükséged ahhoz, hogy profitálhass belőlük. Az oázisban élő lények lassan szaparodnak. Minél kevesebben vannak, annál gyorsabban jelennek meg újra. Egy hőssel és egy pár száz fős csapattal már profitálhatunk is az oázisokból. Anélkül is láthatod, hogy milyen fajta, és mennyi állat tartózkodik az oázison, hogy felderítenéd azt - egyszerűen csak kattints rá a térképen.
Az oázisok két fajtáját különböztetjük meg nyersanyagok tekintetében. Az első, csak 1 féle nyersanyagot állít elő. A másik, egy bizonyos nyersanyagot és mellette búzát szolgáltat. Miután elfoglaltál egy oázist, termelési bónuszt ad annak (és csak annak) a faludnak, amelyikből indultak hódító csapataid. Ez a növekedés a normál nyersanyagtermelésed mértékét veszi alapul, nem pedig az aktuálist (gondolom itt az arany - travian plussz - adta bónuszokra gondol)
Oázisok típusai:

  Megjelenés 1 Mgejelenés 2 Bónusz
Első tipus
+25% fa/óra
Második típus
---------------- +25% fa/óra
+25% búza/óra
Első típus
+25% agyag/óra
Második típus
  +25% agyag/óra
+25% búza/óra
Első típus
+25% vas/óra
Második típus
  +25% vas/óra
+25% búza/óra
Első típus
  +50% búza/óra
Első típus
+25% búza/óra

 
Oázisok elfoglalása

Oázist csak hőssel tudsz elfoglalni. Ha sűrűn támadsz egy oázist a hősöddel, a hősöd falujához csatolhatod azt. Fontos, hogy az oázisnak közel kell lennie a faluhoz! Azaz, ha a térképen középpontban látod a falud, csak azokat az oázisokat foglalhatod el, melyeket ilyen körülmények közt látsz. 10es szintű hősök háza kell 1, 15ös 2, és 20as 3 oázis elfoglalásához.

Az alábbi példában feketével jelöltem a falud, és pirossal azokat az oázisokat, amiket elfoglalhatsz. (csak 3 oázisod lehet falunként)


Más játékos által elfoglalt oázis támadása/megszerzése

Ahhoz, hogy elfoglalhass egy másik játékos által birtokolt oázist, el kell pusztítanod a védelmét és hősöddel meg kell támadnod 1 vagy több alkalommal. Ha a védekező játékosnak 3 oázisa van, csak 1szer kell támadnod a hősöddel. Ha 2 oázisa van, 2szer kell támadnod. Ha 1 oázisa van, 3szor kell megtámadnod, aztán tied az oázis.
(A hősök nem tűnnek el miután elfoglalták az oázist (nem úgy mint a Szentáorok, Főnökök, ...)

Ha egy játékos oázisát fosztogatod, akkor azt a falut fosztogatod, ahova tartozik az oázis: a megtámadott falu nyersanyagainak 10%át veszíti el 10 percenként. A játékos oázisában lévő nyersanyagok 10 perc után újrateremelődnek. Tehát, ha 7 perccel az első fosztogatás után támadunk, az oázishoz tartozó nyersanyagok mindössze 7%át vihetjük el.

Ahhoz, hogy megvédhessük oázisunkat a fosztogatásokkal szemben, csapatokkal erősíthetjük meg, úgy hogy a falunkból katonákat küldünk oda. (továbbra is a falu fogja etetni őket)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.