Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Okosságok, Tippek, Tanácsok!!!!

Jeleztétek, hogy mit szeretnétek még látni a honlapon. Itt egy kis kiegészítés, amit talán kevesen tudnak a játékkal kapcsolatben. Ha van valami amit szeretnétek hogy leírjak, azt írjátok be a vendégkönybe és ahogy alkalmam lesz rá és ha tudom a választ, akkor természetesen azt is feltüntetem itt.

A következő táblázatban megpróbálom felvázolni a különböző játékstílusokat, vagy is hogy például én hogyan szoktam elkezdeni a játékot. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mind a három néppel játszottam már, és elárulhatom, hogy mind a 3 néppel egészen másként kell játszani.

 

Akkor kezdjük egy kis okosítással:

1. Rejtekhellyel kapcsolatos infók.
A Római és Germán néppel játszók rejtekhely kapacitása 10-es szinten 1000 egység minden nyersanyagból. A Gall néppel játszók rejtekhely kapacitása 10-es szinten 2000 egység minden nyersanygból.

A Germán népeknek van egy olyan előnyük, hogy támadásukkor a rejtekhely csupán 2/3-át védi meg. Tehát ha van 1000 nyersanyagod és a rejtekhelyed kapacitása is 1000, akkor a germán játékosok akkor is rabolni tudnak tőled 250 egység nyersanyagot.

Sokan nem tudják, hogy a kereskedőknél kint lévő nyersanyagokat is el tudják rabolni. Ha a kereskedők úton vannak, akkor természetesen már nem tudják a kereskedőket kirabólni. Ezért jól oda kell figyelni arra, hogy ne csak a raktárat és magtárat ürítsétek le, hanem figyeljetek oda, hogy a piacra kirakott nyersanyagok is rabolhatóak.

 

2. Klán és követség

Sokan kérdeztétek, hogy hogyan tudtok klánt alapítani. A követséget fel kell építeni 3-as szintre, ezután 9 embert tudsz meghívni a klánba. Ezután minden egyes szint után újabb 3 ember tud csatlakozni a klánhoz. A követséget 20-as szintig lehet felépíteni, ez összesen 60 főt jelent. Ez a maximális létszáma egy klánnak.

Viszont azt még kevesebben tudják, hogy nem csak a klánalapító fejlesztheti a követséget. Megeshet az a szituáció, hogy a klánalapító lemarad fejlődésben a többiektől így künnyű célpontá válhat és egyre nehezebben tudja építeni a követséget. Ilyenkor egy másik klántag átveheti a követség építését, anélkül, hogy át kéne szervezni a klánt, csak annyit kell tennie, hogy a követséget a megfelelő szintre kell húzni. Pl, ha a klánalapítónál 10-es szinten áll a követség, akkor a másik klántagnak is fel kell építenie a követséget 10-es szintre, természetesen ilyenkor még nem tud a klán meghívni plusz embereket, de ha felépíti 11-es szintre akkor már +3 ember be fog tudni lépni. Csak az számít, hogy a klántagok között legyen olyan ember akinek magasabb szinten áll a követsége mint a klánalapítónak.

Ez azért is jó, hogy más is tudja építeni a követséget, mert a klánon kívül senki se tudhatja, hogy éppen ki építi a követséget. Nem lehet kisakkozni azt, hogy kinél lehet nagyobb mennyiségű nyersanyag. Sokan abba a hibába esnek, hogy betámadják a klánalapítót, mondván hogy a követség építéséhez sok nyersanyag kell és biztos tartogatja. Sokan nem használják ki ezt a lehetőséget, hogy felváltva építik a követséget, pedig biztonságosabb és e-mellett felváltva lehet fejlődni, nem kell egy valakinek lemaradnia azért mert a követség elveszi minden nyersanyagát.

 

Remélem hasznos információkkal tudtam szolgálni!!!!

 Tippek, hogy hogyan kezd a játékot!

 

Hogy hogyan is kezdjük!

Először is döntsük el, hogy kezdetben milyen játékstílust szeretnénk folytatni, mert akkor aszerint kell megválasztani a népet. A tapasztalataimat írom le most.

1. Ha támadó játékot szeretnél folytatni, akkor válaszd a Germánt, viszont akkor ügyelned kell arra, hogy a játék megkezdésétől számított 3 napon belül minimum 30 buzogányost le kell gyártanod, (tehát mihamarabb fel kell építened a főépületedet 3-as szintre, építened kell egy gyülekező teret, és építened kell egy kaszárnyát), ezekkel el tudsz menni farmolni és ha szerencséd van akkor olyan játékosok vesznek körül akiktől megfelelő mennyiségű nyersanyagot tudsz rabolni, ezekből a nyersanyagokből kell úgy gazdálkodnod, hogy gyrapítod a katonáid számát, és húzod mellette a határföldeket. A búzamezőket folyamatosan húznod kell, mert a katonáidnak búza kell, ha minuszos a búzatermeléséed, akkor nem sok mindent tudsz csinálni, tehát ügyelned kell, hogy +-ba maradjon a búzád. Ha megalapoztad a termelésedet és sikerült minimum a 7x7-es területedet uralni, akkor mehetsz messzebre is támadni, de már nem árt ha a falut is elkezded kiépíteni. A farmolásaidból és a termelésedből meg kell tudnod oldani, hogy a határföldeket húzod, felépíted a kaszárnyáda 3-as szintre, felépíted az akadémiát és felépíted a páncélkovácsot. Ezek az épületek szintén sok búzát fogyasztanak, tehát ne feledkezzel el a búzamezőkről sem. Természetesen ezek mellett nem árt ha folyamatosan emeled a katonáid számát 3-5 buzogányossal. Ez annyit takar, hogy kb egy héten belül olyan 60-70 buzogányosod van, amivel tudod farmolni a körülötted lévő falvakat (akár 10-20-as csapatokra szétbontva), főépületed, kaszárnyád 3-as szintű, akadémia, páncélkovács, gyülekezőtér 1-es szintű. A rablásaidat tekintve lehet fel kellett húznod már a raktárat és a magtárat, hogy a nyersanyagok elférjenek. A határföldjeid 4-5-ös szinten kell hogy álljanak, a búzaföldeknek ennél magasabbnak kell lennie. Ezek után, jöhetnek sorba a fejlesztések, új egységek kiképzése, új épületek építése és a határföldek fejlesztése. Azt hog milyen sorrendbe hajtod véghez ez már a nyersanyag mennyiségétől és a rabolt nyersanyag mennyiségétől függ.

2.Ha védekező játékot szeretnél kezdetben folytatni, akkor vállaszd a Gall-t, mivel a gallok legelső kiképezhető egysége a phalanx (védő egység). Előnye, hogy tudsz csapdkészítőt építeni, aminek a játék első szakaszában nagy szerepe van, nem beszélve a dupla akkora rejtekhelyéről. (classik szerveren nincs csapdakészítő). A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gall néppel játszókat később kezdik el farmolni, ugyan is a játék első felében mindnki fél a csapdáktól. Ez az idő bőven elég arra, hogy a kiképezz néhány phalanxot, csinálj jó pár csapdát, felépítsd a rejtekhelyedet és hogy megalapozd a gazdaságod. Ha ez megvan és úgy gomdolod, hogy bebiztosítottad magad, akkor jöhetnek a támadó egységek (kardos), amivel már el tudsz menni farmolni, de vigyázz, mert gallal később tudsz elmenni farmolni mint a germánok, tehát nagy valószínűséggel már valamennyi egységre számítanod kell a farmolni kívánt faluba. Mivel a gall katonák drágábbak mint a germán katonák ezért jól fontold meg hogy hova küldöd őket, mert nehezen tudod pótolni őket és ha el kezdenek rendszeresen farmolni, akkor nagyon nehéz talpra állni, főleg ha nem áll a hátad mögött egy jó klán. Ha sikeresen túl vagy az alap építkezésen és farmolnod is sikerül, lassacskán teljesen át fogsz tudni térni a támadó játékstílusra.

3.Ha kezdetben a gazdaságra szeretnél összpontosítani akkor választhatod a Rómait (de a gall-t is). Bár a római katonák a "legerősebb" katonáknak számítanak, még is azt tudom tanácsolni, hogy a rómaival játszók inkább a gazdaságra összpontosítsanak az elején. Mivel a római katonák a legdrágábbak, ezért kifejlesztésük vagy legyártásuk elég macerás. Kezdetben gőzerővel építsd a határfőldeket, építsd ki a rejtekhelyed, az sem baj ha kettő rejtekhelyet húzol fel. Építs piacot ahol a nyersanyagaidat tudod cserélgetni, ezzel is segíted a fejlődésed ha ügyes vagy. Általában a rómaival játszókat szokták legelőször lefarmolni, mert mindenki tudja hogy sok egységre az elején nem kell számítani náluk. Ha túl vagy a nehéz időszakon és sikeresen ki tudtad építen a gazdaságodat, akkor jöhetnek a katonák, minél magasabbra sikerül kiépíteni a termelésed annál hamarabb tudod a csapataidat összeállítani, ha folyamatosan támadnak és nem tudsz katonákat gyártani akkor minden féle képpen kérj segítséget a klánodtól. Ha ez meg van kezdj el katonákat gyártani, utána jöhet a visszavágó. Ha sikerül kifejlesztened az egységeidet, figyeld meg hogy 2x is meggondolják, hogy meg merjenek-e támadni vagy sem.

 

Remélem értékes tanácsokat tudtam adni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy így is kell csinálni, csak leírtam, hogy Én hogy szoktam játszani a különböző népekkel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

celtic@postafiok.hu

(celtic, 2014.09.15 16:45)

Sziasztok!
7 éve játszom minden neten fel lehető stratégiai játék alapját a traviant.Minden stratégiai játék ebből fejlödött ki de ma is ez a legjobb!
Olvastam itt a sok tanácsot amit játékostársaim adtak.Nem véleményezném öket.
Első tanács a kezdő játékosoknak.Teljesen mindegy hogy milyen néppel vagy.A népek közti elönyök kiegyenlitik egymást.És ami az egyiknél elöny az a másiknál hátrány.Egy számit:Az aktivitás!

travian s3

(zack ryder, 2010.06.04 13:50)

Üdv
kb. eléggé elmondtad amit a kezdőnek tudni kell,én ezekkel a népekkel igy játszottam mindig.Számomra nem volt benne semmi extra,de akik msot kezdik,hasznos tanács a számukra.
AZért köszi,ha más is igy látja,akk én is jól csinálom...De germánnál nem jött be ez a taktika..
annyit hozzáfűznék,h a germánnak be kell ütnie a többi germánt a legelején,a veszteséget,rómaitól visszahozni.Gallnál nem mindenki tesz igy,szval az első héten nem kell tartani tőlük se =)

fljdf

(kks, 2013.03.26 20:52)

jólvan

no

(Deev, 2012.07.25 15:44)

Öhm, amúgy írja hogy ha meghívok valakit és annak a valakinek lessz 2 faluja akkor kapok 50 aranyat, de, hogy kell meghívni??

Re: no

(Sparky94, 2012.11.12 07:02)

Dev!Rá klikkelsz az aranyra klikkelsz arra hogy aranyszerzés majd emailen keresztül hívom meg

nem adom meg

(Vacóki Vajk, 2012.07.24 19:40)

Ez igaz a gallal kapcsolatos dolgoknál
de az nem hogy sok embert vesztesz el mert a kardos rohadt erős egység.
és nyugodtan elmehetsz farmolni a phalanx-al is oázisokba
nem hal meg egyse ha nincs állat.
és a gallal lehetsz
védő,támadó,csapatjátékos,fosztogató, meg a többi
ez viszont nem valósíthatómeg germánnal vagy rómaival


és szerintem a gall a legjobb.


hajrá gallok!!!!!!!!!!!!!

relytekhely

(anonimous, 2010.07.11 18:33)

a relytekhelybe nem tudsz anyagot tenni az támadáskor automatikusan oda kerül....

rejtekhely

(doki333, 2010.07.06 14:39)

SYA
Nem tudod véletlenül hogy kell anyagot tenni a rejtekhelybe?

Kösz

(M@tyi, 2010.07.03 12:51)

Köszönöm a tanácsot! Bár én már nem vagyok kezdő, de a germán népben igen. Mert én most azt kezdtem. A rómaiban vagyok eligazodva, és azt tényleg így kell csinálni. Mégegyszer köszönöm a leírást minden kezdő nevében!

M@tyi

pontosan:)

(Mester s1, 2010.06.26 01:16)

Szia!Szerintem is jó én is pont ugyan így szoktam játszani az összessel,de azt kihagytad hogy ha megakarod ezeket valósítani akkor aktívnak kell lenni,mondjuk most is hajnali negyed2 van:D